Slide
Slide

Варна. Всички значими туристически обекти да бъдат обходени от представители на министерството на туризма преди началото на туристическия сезон, предлагат от Съюза на екскурзоводите във Варна. На среща с министър Николина Ангелкова от съюза са посочили, че много от обектите са занемарени, липсват информационни табели, а инфраструктурата до тях е в лошо състояние, каза за радио Варна Христина Неделчева, председател на Съюза на екскурзоводите в морската столица.

За пример тя посочи обекта „Провадия – Солницата“ – най-старият солодобивен център, който все още има нужда да бъде пригоден за посещения от чуждестранни и български туристи. Там липсват инфраструктура, обозначение, информация. Табели липсват за Ивановските скални църкви, Плиска, Мадара, което е недопустимо за такива значими обекти в нашия район, каза още Неделчева.

Тази събота, на 9 февруари, в министерството на туризма ще се проведе конференция относно разработването на проект,  чрез който да бъдат популяризирани по-неизвестни, но изключително ценни  туристически обекти във вътрешния туризъм на страната ни. Повечето обекти, които ще бъдат включени са предимно в Западна и Югозападна България, ще се акцентира и на някои занаяти. На срещата са поканени и варненските екскурзоводи.

„Досега екскурзоводите не са били много силни участници в подобни прояви, а е редно да е така.“ , коментира за Радио Варна Христина Неделчева. Редно е екскурзоводите да бъдат запознати първи с тези обекти, да ги посетят и след това  да водят до тях туристи, смята още председателят на Съюза на екскурзоводите в морската столица. Радио Варна

Сподели публикацията