Slide
Slide

Специализирана болница за рехабилитация Тузлата край Балчик продължава да работи целогодишно. Лечебницата е профилирана за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферна и централна и нервна система. Известна е със своята лечебна кал и специалисти.

Заради приключване на субсидията в началото на месеца бяха изписани последните пациенти по договор с Националния осигурителен институт. До 14 декември ще се приемат хора по Здравна каса за седмичен престой. Здравното заведение ще затвори за празниците две седмици и ще отвори на 7 януари, съобщи управителят д-р Камелия Кирчева.

През последните няколко години СБР-Тузлата бележи ръст на лекуващите се тук пациенти – до 30 септември броят на преминалите болни е с 218 повече спрямо миналата година. За деветмесечието на 2018 финансовите резултати на държавната болница са положителни.

Снимки БНР

Преди месец д-р Камелия Кирчева бе преизбрана за управител на СБР – Тузлата край Балчик на проведения конкурс от Министерство на здравеопазването. Тя представи Програма за развитие за тригодишен период, чието изпълнение вече тече.

След ремонт на една от секциите, от новата 2019 година всички стаи ще бъдат реновирани. Предвидено е закупуването на високоенергиен лазер, какъвто няма в цяла Североизточна България. „Действа в по-голяма дълбочина, има много добър обезболяващ ефект. Намалява оттока и възпалението. Когато няма болка и подуване, хората се раздвижват много добре“, обяснява д-р Кирчева.

Работещи и пациенти се надяват пътят до калолечебницата да бъде рехабилитиран скоро време, каквито са намеренията на общинското ръководство . Радио Варна

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията