Slide
Slide

За трета поредна година ще се проведе „Черноморски маратон“ по уникалното трасе около местност Ракитника. Спортната надпреварата е изключително близо до Варна, а в същото време голяма част от трасето съчетава гора и море – гледки от едни от най-красивите черноморски местности – Лиман и Ракитник. Класираните на първите три места мъже и жени ще получат медали/грамоти, а за да бъдат мотивирани всички участници, а не само най-бързите, ще бъдат раздавани и награди чрез томбола.
Разнообразният маршрут включва не само невероятна морска панорама, но и разнообразни терени – черни горски пътища, около 15% асфалтови отсечки, плажен пясък, катерене по каменист терен, затрудняващ каменист плажен терен и др.
„Отново стартираме различните дистанции в три отделни точки, а финалът е в четвърта локация! Трасето е еднопосочна отсечка, не кръгово или класическото „отиване-връщане“, а новаторско еднопосочно движение от Юг на Север! Стартът на дългата дистанция е в Камчия, а финалът за всички дистанции – кв. Галата. Допълнителните къса и средна дистанция ще имат своите отделни стартови позиции по трасето, финиширайки на същото място“, съобщават организаторите от iRun.bg.
Генерален спонсор на проявата на iRun.bg, която ще се състои на 18 ноември, е Холдинг Варна АД.

Събитието във Facebook

Допълнителна информация

Сподели публикацията