Slide
Slide

След протестите в Добрич, които извадиха стотици на улицата, цената на горивата по бензиностанциите продължава да пада, установи репортерска проверка на BGtourism.BG.
Само по преди броени дни бензин А95 струваше 2.41 лева за литър, а днес е на цена от 2.23 лева за литър. На бензиностанция в Добрич днес служители коментираха, че протестите, които бяха мирни, но шумни, са една от причините за новата ниска цена, която макар и със стотинка по-ниска от вчера продължава да слиза надолу през последните дни. Работниците признаха, че се страхуват, когато има протести заради големите групи, които се събират, и недоволството. Затова се надяват скоро обстановката да се нормализира.
Припомняме Ви, че в края на миналата седмица в Добрич и на много места в страната се проведоха протести. Според организаторите на протестите цените за гориво трябва да са 1.69 лева за бензин и 1.79 за дизел. Миналата година по това време цените са били далеч по-ниски.
След като в последните дни в няколко града се проведоха протести срещу високите цени на горивата, от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обявиха, че започват проучване на пазара на горивата в страната. От антимонополната комисия уточняват, че са получили сигнал, че цената на горивото на бензиностанция във Велико Търново е съществено по-висока от тази на другите бензиностанции от същата верига в останалата част на България.
КЗК отчита увеличение на цените на горивата в Пазарджик, Пловдив, Хасково, Бургас и в част от градовете в Северна и Северозападна България – Враца, Видин, Монтана, Велико Търново и др. От комисията подчертават, че са проследили и всички публикации в медиите по въпроса.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията