Slide
Slide

Добрич. Чужди туристи пътуват до Добрич, за да си купуват здравословна храна. Руснаци, норвежци, турци, британци и др. редовно посещават Фермерския пазар в „Стария Добрич“. Днес те си купуваха мед, мюсли, домашни сирена и деликатеси, приготвени от местни производители. Една от гостенките на града и на пазара е Мариета от Норвегия.

„Чувствам се чудесно тук. В този етнографски комплекс усещам българския дух. Градът е прекрасен. Отседнала съм в Албена със своето семейство. Ще останем тук за 12 дни. Много бих искала тази атмосфера с автентична и здравословна българска храна да виждам по родните ви курорти. Храната, която имате е голямо богатство. Препоръчвам Ви подобни малки бутикови пазарчета да виждаме и по вашето море“, сподели Мариета пред BGtourism.BG. Разговаряхме с представителите на „Златни храни“, които участват във Фермерския пазар в Добрич.

„Чужденците ни показват, че е необходимо да наградим нашата идея и освен в Добрич да изнесем Фермерските пазари и по нашето Черноморие. Ще се радваме, ако курорти като Албена и Златни пясъци, както и черноморски градчета като Балчик, Каварна и Шабла, да прегърнат идеята, и заедно да дадем повече възможности на гостите на страната ни да се докоснат до местните производители. Така може да създадем и контакти на наши фирми да стъпят на чуждия пазар със своите уникални продукти“, заяви за BGtourism.BG организаторът на Фермерския пазар в Добрич Пепа Рашева.

Сподели публикацията