Slide
Slide

Албена. Изключително сме горди за домакинството на Каварна на спортен форум от много високо ниво, горди сме и от факта, че градът, избран за домакин, всъщност това е признание за всичките ни усилия, които полагаме изключително много особено последните две-три години по отношение развитието на спорта. Това каза в курортния комплекс „Албена“ кметът на Каварна Нина Ставрева, която присъства на тегленето на жребия за шестото издание на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Спортът в Община Каварна е изведен като приоритет, отбеляза Нина Ставрева. Тя припомни за кампанията, която бе подета под мотото „Да спортуваш е модерно!“. Каварна кандидатства също и за Европейски град на спорта. Нина Ставрева съобщи, че на 22 май в Каварна очакват президента на ACES Джан Франческо Лупатели и генералния секретар Хуго Алонсо. Те ще пристигнат в морския град, за да се уверят на място и да разгледат изключително добрата спортна база, с която разполага морският град. Ще се запознаят с дейността на многобройните спортни клубове в Каварна, както и със спортните деятели в града. „Май месец ни очаква събитие след събитие и не само по отношение на спорта, но и в други сфери“, заяви кметът Нина Ставрева.

Горди сме, че Добрич ще бъде домакин на издание на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години. Това каза в курортния комплекс „Албена“ кметът на Добрич Йордан Йорданов, който присъства на тегленето на жребия за шестото издание на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. „Доста поработихме през последната година, за да бъдем домакини, разбира се, не само нашият град, но и другите колеги от останалите общини. Много благодаря на УЕФА и на Българския футболен съюз (БФС) за оказаното съдействие и насоките, които ни дадоха това да се случи и реално да е факт“, посочи Йордан Йорданов.

„Българите вече са се доказали като изключителни домакини на първенство на УЕФА за юноши до 17 години през 2015 година“. Това заяви по време на церемонията по теглене на жребия за Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години в курортния комплекс „Албена“ Лаура Макалистър, член на комисията за женски футбол на УЕФА, която приветства представители на домакините градове, спортни деятели и медии, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. „Тазгодишните финали са специални и защото ще дадат на феновете възможността да гледат на живо особено талантливи млади футболистки в началото на тяхната кариера. „Това е шестото издание на финалния турнир откакто форматът му беше увеличен до 8 участника, действие, което позволи на по-голям брой млади спортисти да натрупат опит в международни срещи. Състезанието има ключова роля за развитието на футболистките в цяла Европа. Женският футбол е приоритет на УЕФА и с помощта на програмата на УЕФА „Хеттрик“ все повече финансови средства се инвестират в неговото развитие“, посочи Лаура Макалистър. Тя допълни, че кампанията “Together we play strong” също и изявени футболисти също имат важна роля за привличането на на все повече момичета във футбола. По думите й предстоящото Европейско първенство е една фантастична възможност за българските деца да гледат на живо женски футбол на много високо ниво.

Жулиета НИКОЛОВА

Сподели публикацията