Чила Месьози сипе суперлативи за туристическия СПА продукт в България
Slide
Slide

Новият ни посланик в Германия Елена Шекерлетова подкрепи родния ни туристически бранш

Берлин. В навечерието на най-голямата туристическа борса в света ITB Berlin Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, съвместно с Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара, представи своите членове пред представители на германските частни здравноосигурителни каси, туристическите бюра на най-големите търговски вериги в Германия, немски туроператори, авиокомпании, медии.
С Министерството на туризма, БУБСПА, ГБИТК, Източната комисия на германската икономика бяха презентирани медицинския, СПА и уелнес туризъм в България пред предствители на германски институции, здравни каси и бизнес.
Събитието бе открито с обръщение на посланик Елена Шекерлетова, която изтъкна природните богатства на страната ни – над 500 естествени минерални извора, оползотворени в редица водещи центрове за СПА, уелнес туризъм и балнеолечение. Един от центровете с минерална вода е именно курорта „Св.Св.Константин и Елена“, предпочитан от множество туристи за отдих и лечение.
Ани Хараламбиева, директор дирекция в Министерството на туризма, разкри със своя презентация предприетите инициативи по комуникационната кампания на Министерството на туризма на пазар Германия, както и предприетите мерки за сертифициране на българските балнеолечебни центрове, които напълно отговарят на германските стандарти и изисквания.
Сийка Кацарова, председател на БУБСПА и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация, запозна публиката с възможностите за балнеолечение и уелнес туризъм в конкретика. Чила Месьози – председател на Европейската СПА Асоциация, препоръча България със своята презентация като висококачествена, конкурентноспсобна и предпочитана туристическа дестинация за германските туристи
Сподели публикацията