Замъкът Нойшванщайн
Slide
Slide

За да посетите немски замък е все едно да влезете в приказка, където замъците седят на върховете на високите планини, техните кули достигат до небето. Германия е известна със своите замъци, чиито минало е пълно с рицари, херцози и опустошения на войни. Замъците, които се гордеят с богата история, са възстановени в предишната си слава. Техните съкровища включват предишни артефакти, картини, мебели и оръжия.

10. Райхсбург КохемЗамъкът Райхсбург в Кохем е построен около 1000 г. от графството, а по-късно се сменя, когато императорът я залага, за да плати за коронацията. Той е почти унищожен през 17-ти век, когато френският крал Луи XIV завладява региона. Замъкът е възстановен в неоготически стил. Разположен на хълм с изглед към река Мозел, замъкът има впечатляващо изложение на ренесансови и барокови мебели.
9. Замъкът Меспелбрун
Замъкът Меспелбрун е започнал като проста къща, построена на вода от рицар от 15-ти век. Разположена в гората Шпесарт между Франкфурт и Вюрцбург, замъкът може да не разполага с меденият вид на другите германски замъци, но простотата му красота го прави един от най-посещаваните замъци в Германия. Наистина, той е описан като един от най-красивите замъци в Европа. Този северен замък на Бавария е частна собственост, но семейството отваря врати за туристи през цялата година.
8. Замъкът Вартбург
Замъкът Вартбург е основан през 11 век, но славата му датира от няколко века по-късно. Разположен в Айзенах, Мартин Лутер се е крил там, докато завърши превода на Библията в началото на 16-ти век. През 20-ти век Адолф Хитлер иска замъкът да свали кръста си и да го замени със свастика. Един от най-добре запазените средновековни замъци в Германия, посетителите имат възможност да се изкачат по стръмен склон, за да стигнат до замъка или да вземат автобус.
7. Замъкът Лихтенщайн
Замъкът Лихтенщайн е един от по-новите замъци на Германия, построен едва през 19-ти век, за да се почетат средновековните рицари на Лихтенщайн. Още през 12-ти век на площадката се намирал замък, но до момента на построяването на сегашния замък той бил в лошо състояние. Стои смело на върха на хълм, достъпен от каменния мост, простиращ се до друг хълм. Разположен в Швабските Алпи близо до Honau, нео-готическият замък е известен с колекцията си от исторически оръжия и броня.
6. Замъкът Шверин
Замъкът Шверин е разположен на остров в главното езеро в Шверин, където замъкът е бил разположен още през 10 век. В продължение на много векове е бил дом на великите херцози на Мекленбург. През 20-ти век е бил колеж за учители в детските градини и музей. Днес замъкът служи като музей и като правителствена сграда за държавния парламент на Мекленбург-Предна Померания. Посетителите с интерес към паранормалното ще искат да потърсят Petermännchen, местния призрак, който е забелязан с дреха от 17-ти век. Замъкът, с многобройните си кули, се смята за отличен пример за историческата архитектура на Европа.

Източник:Touropia

Превод Диана Михайлова,BGtourism.BG

Сподели публикацията