Slide
Slide

„В неделя е време за … “ – Пушена сьомга в зимен стил. Това ни предлага тази седмица в кулинарната рубрика на BGtourism.BG шеф готвачът Станислав Петков на петзвездния хотел Астор Гардън в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. Опитният специалист, който задоволи и най-изтънчения вкус на гостите на най-новия и луксозен хотел по българското Черноморие, гостува на читателите на информационната агенция, като с това той ги предизвиква в неделния ден да влязат в неговия кулинарен свят. Ето и първото му предложение, което е за почитателите на морската кухня. В следващите седмици ще получите и неговите рецепти за Пилешко филе с прошуто, Алегория на морско дъно и един уникален десерт, който сме оставили като за черешка на тортата.

През 2018 година шеф Петков бе в ТОП 3 в конкурса за „Най-добър готвач на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Шеф Петков е доказателството, че когато гориш и обичаш това, което правиш, то не може да не станеш виртуоз в професията си. През целия си професионален път – вече 18 години, не е загубил любовта си към готвенето, превръщайки го в изкуство. Към три неща шеф Петков е безкомпромисен – и неговите готвачи в Астор Гардън вече ги знаят и спазват, а това са: качествените продукти, организацията и дисциплината. Добре дошли в кулинарния свят на шеф Петков чрез BGtourism.BG.

Шеф Петков вляво с поредния си приз

Пушена сьомга в зимен стил

Домашно-маринована и опушена с зелен чай и подправки съомга с прясна и печена целина, селъри, каперси, кисели краставици, червен лук, опушена майонеза и крем от цвекло

сьомга филе – 0,1 гр
целина глава -0,120 гр.
Каперси-0,02 гр.
Кисели краставици – 0,05 гр,
червен лук -0,04 гр.
Майонеза – 0,05 гр.
Цвекло – 0,1 гр.
Селъри – 0,05 гр.
Листа от цвекло -0,002
див лук – 0,001

Начин на приготвяне:

Количеството целина се разделя на две, една половина се пече до готовност, след това се настъргва заедно със суровата на едро ренде. Киселите краставички, лукът, каперсите и селърито се нарязват на ситно, добавя се майонезата и се разбърква. Сместа се оформя с помощта на ринг и отгоре се поставят парчетата пушена сьомга и малко крем от цвекло.
За крема цвекло се изтисква фреш от цвекло, течността се загрява и се сгъстява с нишесте, оставя се да истине и се правят декоративни капки с нея.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията