Бейнур Ахмед
Slide
Slide

Добрич. Онова хубавото и ароматно занаятчийско вино- на Бейнур Ахмед от Изба Шумен, отново е в Добрич. Майсторът днес го е изложил на щанда си на традиционния Фермерски пазар, на обичайното място до часовниковата кула в Стария Добрич. От днес той ще бъде редовен участник на пазара.

Бейнур Ахмед посети пазара в Добрич няколко пъти през изминалата година и след като потребителите откликнаха с одобрение и засилващ се интерес, реши, че това е едно от местата, където би желал да реализира своето занаятчийско вино. За тези, които не знаят какво е това ще припомним този термин се е наложил в Западна Европа и технологията се прилага в малки изби. Малките количества, с които работят позволява да се сортира гроздето и да се използва само здраво грозде.

По този начин не се налага да третират с препарати за унищожаване на бактерии, които иначе биха дошли от нездрави гроздови зърна. Виното се съхранява в малки съдове без контакт с кислород и не се използват консерванти за съхранението му за дълго време. “Винаги бутилираме само толкова, колкото ни е необходимо за реализация в съответния пазарен ден, а реализацията на продукцията се извършва след дегустация.

За производството на греяно вино, използваме също натурални метод, като бутилираме след термична обработка.Този тип занаятчийско производство на вино предполага силна връзка между винаря и виното, което има персонален облик, а количеството е ограничено “- сподели Бейнур Ахмед.

Сподели публикацията