Slide
Slide

Варна. На 11 декември 2018 г. Висше училище по мениджмънт ще бъде домакин на международен менторски уебинар за предприемачи от сектора на туризма. Тема на събитието е „Устойчивото гостоприемство“, а фокусът е поставен върху използването на иновациите, новите бизнес модели и дигиталните решения за създаването на нови туристически продукти и услуги, съживяване на познатите посетителски атракции и разширяване на промоционалните канали.
Освен с новостта на включените теми, форумът се отличава с избрания подход на организация. В кампусите на 5 участващи институции, съответно разположени в градовете Варна, Волос, Дуръс, Скопие и Шкодра ще бъдат организирани присъствени сесии за заинтересованите страни, където предприемачи от всички подсектори ще могат да се срещнат и да обменят помежду си нови идеи. Между петте контактни точки ще бъде изградена онлайн връзка, чрез която приложимостта на предложените иновации да бъде дискутирана на ниво Балкани-Средиземно море.
Лектори на онлайн обучението са експерт-преподаватели от ВУМ и утвърдени предприемачи и иноватори от сектора на гостоприемството. Те ще разширят знанията за устойчивото развитие, визията за използване на иновациите и ще прегледат новите тенденции в сектора на гостоприемството на международно ниво, но най-вече ще осигурят методическа подкрепа за въвеждането на устойчиви практики от заинтересованите малки и средни предприятия от туризма.
Събитието се организира в рамките на проект ХЕЛИКС „Инициатива за образователен обмен по предприемачество за устойчиви туристически МСП в региона Балкани-Средиземно море“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Балкани – Средиземно море. Проектът обединява институции с различен профил и опит от сектора на гостоприемството от страните Албания, България, Гърция и Бивша Югославска Република Македония.
Събитието е безплатно и отворено за всички заинтересовани предприемачи и представители на малкия и средния бизнес, но се изисква регистрация поради ограничения брой места. Уебинарът е част от поредицата събития с обучителна и практическа насоченост, които се планират в рамките на инициативата. Повече информация на: http://www.helix-balkanmed.eu

Сподели публикацията