Slide
Slide

Легендарният Парк хотел Пирин в Сандански и Вела Хилс във Велинград са кандидати за златните статуетки

СПА-курортите на България са без аналог не само на Балканите, но и в света, сочат организаторите на четвъртото издание на Балканските туристически Оскари. Церемонията ще се състои на 5 декември в хотел Премиер Бест Уестърн София.
Сред финалистите в конкурса е 5-звездният Парк Хотел „ПИРИН“ в Сандански – първият хотел у нас, защитил успешно и получил Европейски сертификат за качество „EUROPESPA WELLNESS“ от ЕСПА /Европейска СПА Асоциация/, отбелязват организаторите от ВИП Комюникейшън.
Известен като „българския климатичен Юг“, градът се отличава с уникалния си за България здравословен климат – умероно-континентален, с добре изразено средиземноморско влияние. Благоприятен за лечение на хронични неспецифични белодробни и алергични заполявания. Освен, че е признат за оздравителен и балнеокурорт, Сандански е една от най-популярните СПА дестинации на Балканите.
Парк Хотел „ПИРИН“ ***** – ШАРЛОПОВ ГРУП е разположен върху западните склонове на Пирин планина, край устието на живописната река Санданска Бистрица, до прохладния парк на балнео и климатичен курорт Сандански. Животворните дарове – слънце, вода и здраве са гаранция за пълноценна почивка в Парк Хотел „ПИРИН“ – един от символите на града със своето 5-звездно качество и комфорт, с уникални ресурси и доказан професионален опит – един от малкото признати и утвърдени хотели в България.
Комплексът се намира в полите на Пирин планина, сред безценно изобилие на лековити минерални води, кристално чист въздух, уникална природа и единствен по рода си микроклимат. Регионът на Сандански има славата на най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа. Комплексът предлага идеални условия, както за целогодишна здравна профилактика, СПА почивки, балнеолечение, така и за и провеждане на корпоративни и семейни събития.
Едно от новите бижута на СПА-столицата Велиград – Парк хотел и СПА ВЕЛА ХИЛС“, приело първите си гости през декември 2015 г., също е финалист в Балканските Туристически награди.
Рейтингът му е сред най-високите в световната мрежа за резервации Букинг – с оценка Превъзходен. Тази висока оценка на клиентите е свързана и с висока отговорност и ежедневни усилия за доказването й. Хотел „Вела Хилс“ е кацнал на югоизточния склон над кв.Чепино във Велинград, гален от слънчевите лъчи и заобиколен от пленяваща панорама, под синьото небе над Родопите. Прекрасният архитектурен ансамбъл предлага на посетителите комфорт и отлични възможности за наслаждение на красивата природа, здравословния климат и лечебната минерална вода от Чепинския извор.
Хотелът разполага със 155 основни легла, разположени в просторни, луксозни стаи , оборудвани и обзаведени със стил и любов.
За приятното настроение на гостите денонощно работи Лоби бар Вела Хилс, предлагайки богат асортимент от безалкохолни, алкохолни и топли коктейли и напитки. Предоставя на спортните натури билярд, въздушен хокей или електронни игри за по-малките гости.
На разположение на посетителите на хотелския комплекс „Вела Хилс“ е основния ресторант, предлагащ българска традиционна и европейска кухня. Той е с капацитет 160 основни места, през лятото посетителите могат да се наслаждават и на прекрасната гледка, откриваща се от терасата на ресторанта. Комфортната атмосфера и красивите архитектурни пространства дават възможност за организиране и на различни тържествени мероприятия. ВИП залата към ресторанта разполага с 18 места, разположени около кръгла маса.
За най-малките клиенти има открита детска площадка и занималня с играчки и възможност за забавления. Конферентните зали дават възможност да се съчетае работата с релакса и наслаждението.
Закритият СПА център е с богат избор на лечебни и козметични масажи и процедури, както и плаж с открити минерални басейни, допринасят за пълноценната и здравословна почивка на клиентите
Общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от всички Балкански страни ще превърнат София в столица на Балканите за церемонията Balkan Awards of Tourism Industry 2018. Подробности в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/

Сподели публикацията