Slide
Slide

Банско. На Бъндеришка поляна е весело. Планината е прекрасно място за ваканция не само през зимата, но и през летните месеци. Сред големите атракции на сезона е 400-метрова пързалка, сподели за информационна агенция BGtourism.BG маркетинговият директор на „Юлен“, концесионер на ски зоната Иван Обрейков.

Туристите намират множество възможности да се забавляват. По време на престоя си те се наслаждават на прекрасната природа с велосипеди, електрически триколки, голф колички. Гостите могат да изпробват мерника си с въздушна пушка, стрелба с арбалет или лък, както и на стрелбището по биатлон. Децата могат да се наслаждават на надуваеми замъци и на дървени катерушки. През миналия сезон са преобладавали британци, руснаци, турци, гърци, македонци, румънци, скандинавци, австрийци. Не липсвали и туристи от далечни и екзотични като Нова Зеландия и Иран. Множество авторитетни медии от Франция, Великобритания, Австрия, Холандия и други държави са впечатлени от възможностите на родния ни курорт и посочват, че по нищо не отстъпва на водещи зимни курорти като Куршавел.

„Приключи рекултивацията на пистите, а това беше най-важната ни задача през този сезон. Лифтът ще работи целодневно от 8.30 до 16.30 часа, като от Бъндеришка поляна последното тръгване ще е в 17 часа. През август ще увеличим работното време до 18.30 часа“, добави Обрейков.

Той посочи още, че Банско държи изключително много на опазване на природата и затова бъгитата са електрически, а найлоновите торбички и пластмасовите чинии и чаши са заменени със стъклени или хартиени. През зимно време компанията дава работа на близо 900 души, като 200 са ски учители. Сред тях има и инструктори от Великобритания, Турция и др. държави. „Световната купа помогна курортът да стане още по-разпознаваем. Нашата цел е да надграждаме резултатите, а гостите да останат доволни и да се завръщат отново при нас“, допълни Обрейков за BGtourism.BG.

Сподели публикацията