Slide
Slide

3 000 евро за легло на сезон 

В море от пари се оказа, че плуват собствениците на имоти на гръцкия остров Миконос. Дали на вечер или през платформата Airbnb, сметките им набъбват в резултат на много високото търсене на стаи под наем за сезона, съобщава Български новини.

Пребиваващите на острова работници, както и държавни служители от друго място са в безизходица пред този проблем. Няма жилища под наем на нормални човешки цени, коментират пред гръцки медии.

При търсене в сайтове за недвижими имоти се вижда, че апартамент на първи етаж 25 кв.м се дава под наем от 1100 евро на месец, т.е. 6,600 евро на сезон.

Една обикновена стая с четири подредени едно до друго легла в областта Турлос, в платформата Airbnb, се дава под наем за 320 евро на нощ разгара на сезона. Спалня с баня на плажа Кало Ливади, собственикът иска 220 евро на вечер. Парадоксът е, че в снимките на рекламата няма снимки от спалнята, а от шезлонг на вълната!

Според работещи на Миконос, собствениците на имоти начисляват тарифа от 3000 евро на човек (сезон), което означава, че се налага наемателя да търси съквартиранти като наема легло отделно, а не цялата стая. Освен това, според други оплаквания на работниците, много островитяни са успели да трансформират своите складови помещения, с искане до 10,000 евро на сезон от бъдещите наематели.

Сподели публикацията