снимка Дарик радио
Slide
Slide

София. Бившият вицепремиер Валери Сименов сигнализира и за други министри със съмнително изгодни жилища, като даде пример с апартамент в Овча купел, съобщи БНТ.

Изясни се, че става дума за жилище, закупено от министъра на туризма Николина Ангелкова. Ангелкова коментира обвиненията на летище София, веднага след като се завърна от работно пътуване в Испания и не коментира дали е разговаряла с премиера по темата и дали ще подава оставка.

Валери Симеонов – депутат от Обединени патриоти, НФСБ: Добре е Борисов да огледа малко още по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива. „Овча купел“, 142 квадрата за 61 000 лева. Намерете го кой е. 220 евро – знаете ли че всъщност това е цената на груб строеж в София – 2008 година, когато беше най-големия пик на цените.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Явно сме свидетели на поредните силни чувства на Симеонов към мен. Става въпрос за апартамент закупен 2008 г. от моите родители на мое име апартаментът е в Овча купел 116 квадрата, другото са мазе, гараж и общи части. 75 хиляди е цената която е платена на груб строеж. Толкова колкото съм платила е пазарната оценка на този имот. Не съм разговаряла с Борисов. Сега кацам, веднага ще се чуем. Всичко каквото разпореди Борисов аз ще го направя.

Сподели публикацията