Slide
Slide

Медикал Парк привлича годишно над 150 000 пациента от 97 държави

Балканите се превръщат в здравен център на света, както с изоболието от лековити минерални извори в България, така и с изградените медицински центрове, покриващи всички международни стандарти в съседна Турция, съобщава ВИП Комюникейшън. Конкурентните цени и високото качество допринасят за растежа на медицинския туризъм на Балканите, сочат организаторите на четвъртото издание на наградите за туристическа индустрия 2018.
Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 декември в хотел Премиер Бест Уестърн София. Партньорите на конкурса номинираха известната турска болнична група „Медикал Парк“, която обединява 31 болници в 17 града, лекува пациенти от над 97 държави (само за 2017 г. те са над 150 000) и 10% от населението на Турция.
Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината.
Първата болница е създадена през 1993 г. Групата е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването.


„Здравето е основно право на всеки“ е мотото на г-н Мухаррем Уста, председател на Управителния съвет на верига болници „Медикал Парк“ в съседна Турция.
Веригата болници извършва над 800 трансплантации годишно (по данни от 2017г.) – на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица. Само за 2017 г. в центровете на веригата са извършени 487 бъбречни (с успеваемост 98%) и 55 чернодробни трансплантации (с успеваемост 88%). При бъбречните трансплантации е постигнат резултат с над 98% успеваемост за 1-та година след операцията и 96,7% на 3-та година.


В „Медикал Парк“ се извършват над 600 костномозъчни трансплантации годишно. Веригата се нарежда сред десетте най-добри центрове за хирургия при болестта на Паркинсон (лечение с помощта на невростимулатор) в света.
Турската болница е известна и с високо ниво на успеваемост при инвитро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55-60% от случаите, 40% от процедурите с раждане на бебета. Болничната верига е позната сред български пациенти, които предпочитат да извършват интервенции за пластична, реконструктивна и естетична хирургия.
Общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от всички Балкански страни ще превърнат София в столица на Балканите за
четвъртото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2018.
Инициатор на събитието е организаторът на Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство, архитектура и дизайн – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
Подробности в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията