Slide
Slide

Варна. Документи за партньорство между градовете Добрич и Тамбов, както и между с. Казашко, община Варна, и Станица Натухаевская, гр. Новорусийск, бяха подписани днес. Това стана по време на третия форум на побратимените български и руски градове се проведе във Варна. В него участват представители от 31 града от Руската федерация и от 19 български общини.

Форумът продължи с две работни сесии, по време на които общините представяха възможностите за развитие на туризъм. Презентации направиха Варна, Бургас, Ессентуки, Аксаково, Кашира, Саратов, Девня, Пазарджик, Стара Загора, Мичуринск, Георгиевск и други. Сред гостите бяха и участници от Азов, Новосибирск, Ярославль, Самара, Саратов, Сиктивкар, Смолян, Хасково, Асеновград, Шумен, Троян, Първомай. По инициатива на министерството на туризма утре част от делегацията от Русия ще посети град Силистра.

Организатори на събитието са Община Варна, Генералното консулство на Руската федерация във Варна, Министерството на туризма и Националното сдружение на общините в Република България.

Сподели публикацията