Slide
Slide

Делегация от Висше училище по мениджмънт – Варна, водена от ректора доц. Тодор Радев, е на посещение в най-големия мексикански университет Universidad del Valle de México (UVM), в който се обучават над 120 000 студента.

На специална церемония доц. Радев и ректорът на Universidad del Valle de México Бернардо Гонзалес-Аречига Рамирес-Виелла подписаха Меморандум за разбирателство, очертаващ насоките на бъдещото сътрудничество, а именно насърчаване на студентската и преподавателска мобилност, обмен на информация и учебни материали, разработване и изпълнение на съвместни научни проекти, организиране на конференции и симпозиуми, съвместни научни публикации и други.
С активното съдействие на шеф Робин Виляреал, ръководител на стратегическите кулинарни проекти на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, в рамките на визитата бе подписан още един документ – споразумение за сътрудничество в сферата на кулинарното обучение. То предвижда студенти от Universidad del Valle de México да провеждат част от обучението си във ВУМ.
Мексиканските студенти ще придобиват важни теоретични знания в областите икономика, финанси, счетоводство, ценообразуване, маркетинг, бизнес комуникации, управление на човешките ресурси, като изучават и специализирани модули като технология на кулинарните изкуства, иновации и креативност в хотелиерството и кулинарното изкуство, управление на международното ресторантьорство, управление на специални събития и други. Практическото им обучение ще се осъществява в професионалната среда на Институт по кулинарни изкуства под ръководството на международен екип от шеф-инструктори с богат практически опит. ВУМ ще съдейства и за организирането и провеждането на техните практически стажове във висококатегорийни ресторанти и такива, отличени със звезди „Мишлен“.

Universidad del Valle de México е частен университет в Мексико, основан през 1960 г. Той е най-голямото висше учебно заведение в страната, с 36 кампуса, 120 000 студента, близо 12 000 преподаватели и около 7 000 административен персонал. Университетът предлага бакалавърски и магистърски програми в областите медицина, инженерни науки, гостоприемство, туризъм и гастрономия, бизнес и маркетинг, социални науки, изкуства, дизайн и архитектура.

Сподели публикацията