Slide
Slide
Кранево. В Кранево днес официално бе открито XXIV издание на семинара на Фондация „Българска памет“. В събитието се включиха 180 души. Председателят на Фондацията д-р Милен Врабевски откри проявата в спортен и спа комплекс Терма вилидж, като сред специалните гости бяха Иван Портних – кмет на гр. Варна, и Огнян Златев – ръководител на Европейската комисия в България.

„Откриването на семинара на фондация „Българска памет“ е ясен знак, че пролетта е дошла. Винаги с нетърпение очакваме това събитие, защото ни зарежда с много позитивна и младежка енергия. Радвам се, че има приемственост в темите на срещите. Помня, че миналата година говорихме за високите технологии и предприемачеството ,в компанията на виртуалния робот Наум. Днес темата е свързана с иновациите, прогреса и дигиталния свят. Тя е актуална и за Варна, защото нашият град бе избран от Европейската комисия за един от 30-те иновативни дигитални хъба в Югоизточна Европа. Това за мен е висока оценка за усилията, които полагаме за развитието на условията за бизнеса в сферата на IT сектора, аутсорсинга, стартъпите“, заяви кметът Иван Портних.

Той припомни, че във Варна има 6 университета, в които се обучават над 40 000 студенти. „Този голям капитал за града ни, който гарантира развитието на Варна, е оценен от компаниите в IT сектора – само през миналата година бяха открити над 600 нови работни места в тази сфера. Надявам се, че много от Вас ще изберат Варна като място образование и ще намерят своята професионална реализация тук, при нас“,обърна се кметът Иван Портних към участниците във форума. Той  благодари на д-р Милен Врабевски, че в продължение на 12 години инвестира средства, усилия и много енергия в талантливите млади хора от България и от българската диаспора.

„Защо го правим? Защото сте нашите братя и сестри. Защото сме хора, които заслужават достойно европейско бъдеще, а то се гради днес. Активността ни е свързана с това Вие да сте достойни членове на общество, което мисли за хора като Вас. Всички, които сте тук, за мен сте тези, които утре трябва да управляват този свят. Трябва да живеете с мисия, трябва да разберете, че не сте се появили случайно, а Вашето съществуване означава нещо“, заяви д-р Милен Врабевски. Поздравления към участниците в срещата отправи и Моника Панайотова, а официалната част завърши с традиционната обща снимка. По-късно семинарът продължи с работни дискусии.

Виртуален водещ и топ лектори в пролетния семинар „Иновации, програм и дигитален свят“ в Кранево

Сподели публикацията