Slide
Slide

Шумен. Пещера „Бисерна“ ще бъде отворена за посетители в понеделник. В нея ще се допускат най-много 48 посетители дневно, само в делничните дни, съобщи Дарик радио.

Очаква се през другата година пещерата да бъде отворена за посетители.

Самите групи ще са от минимум 8 до максимум 12 души. Ще се влиза с водач, престоят вътре ще бъде около един час. За посещението ще е нужно предварително записване.

Очаква се през другата година пещерата да бъде отворена за посетители.

Входната такса ще е 10 лева.
Заради прилепите в нея обаче достъпът няма да е целогодишен.

Очаква се през другата година пещерата да бъде отворена за посетители.
Снимки Деян Герговски

Първият период за посещения е от 8-ми април до 20-ти май. Вторият ще бъде от средата на август до края на октомври. Записвания за групови посещения могат да се правят на телефон 054 800 765 и на имейл shplato@hotmail.com.

„Силно съм разочарован от концепцията за „социализацията“ на пещерата „Бисерна“, може би една от най-красивите, макар и малка, в България. Ще бъде отворена два пъти годишно от 8 април до 20 май и от 15 август до 30 октомври. На ден ще влизат по четири групи от минимум 8 и максимум 12 души. В събота и неделя няма да работи. Записвания само по телефон и по интернет, т.е. не може да стигнете до пещерата и да разчитате, че ще влезете. При този режим годишно ще могат да я посетят не повече от 1000-1200 души. Проект за милиони. 1000 души годишно, по 10 лева – 10 хиляди лева, далаверата за участвалите в управлението на проекта и изпълнението му, предполагам е по-голяма“, пишат в социалните мрежи възмутени граждани от режима на пропуск.

Сподели публикацията