Slide
Slide

За любителите на морската кухня е днешната рецепта. Неделя е и е време за поредното интересно предястие, което BGtourism.BG традиционно ви поднася. Този път рецептата идва от кухнята на шеф готвачите на четиризвездния Балнео и СПА хотел Азалия в курорта „Св.Св.Константин и Елена“.

Пуширан калмар в кокосово мляко, ризото от манатарки и октопод

Състав: калмари – 0,150 гр.
Октопод – 0,100 гр
Kокосово мляко – 0,050 гр.
Ориз Арборио – 0, 040 гр.
Манатарки – 0,040 гр.
Сос Холандес – 0,030 гр.
Коричка от пармезан 0, 030 гр.
Трохи от лимец – 0,050гр.
Аншоа – 0,010гр.

Начин на приготвяне:
Калмарът се почиства и се сварява в кокосово мляко. След това се панира с аншоата и трохите от лимец, подправките и се пълни. В отделен съд се задушава лука, гъбите и моркова, добавя се ориза и се пържи докато стане стъклен. Долива се бульон от гъби или пилешки и се разбърква от време на време, дoкато абсорбира течността.

 

Сподели публикацията