Остров Саона
Slide
Slide

100% ръст на българите към Доминикана спрямо миналата година. За Сезон 2019 г. сънародниците ни вече са закупили почивки за над 1,3 милиона евро, а годината едва сега започва! В момента десетки българи от Добрич, София, Варна и др. градове събират тен на Острова.

Пунта Кана. Има държава в света с 12 месеца сезон и българите се ориентираха да почиват там. Става въпрос за Доминиканска република. Тя е разположена в източната част на остров Испаньола – вторият по големина остров от архипелага на Големите Антилски острови. Столицата на страната е град Санто Доминго, разположен на южния бряг на страната, а най-известният курорт за почивка на острова е Пунта Кана. На картата на света Доминиканска република се намира между Северна и Южна Америка – близо до Куба, Ямайка, Пуерто Рико, граничи с Хаити. Повечето полети от Европа до екзотичния и красив остров са от испанската столица Мадрид, от където полета е 9 часа.

От статистиката на Министерството на туризма става ясно, че през 2018 г. в Доминиканска република се пристигнали общо 2071 българи, от които 1594 са били посрещнати от представителството на испанската компания Холидей-Келонеа, където на място Катя Танева е изключителен представител за България.

Катя Танева с част от прекрасния си екип

Това е и българката, която подбира за нашите сънародници най-добрите хотели и на топ цени. Тя заедно с родни туроператори обгрижват всички гости и ги карат да изживят една незабравима почивка на райското място.

Наша справка показа, че цените за почивки в Доминикана са далеч по-атрактивни от Малдивите, Сейшелите, Куба, Мавриции, Индонезия или други екзотични островни дестинации. Нещо повече разходът на едно три или четиричленно семейство за почивка в петзвезден хотел в Доминикана за седмица излиза по-евтино от България, като в цените са включени самолетните полети и нощувка със закуска в Мадрид.


„Спрямо предходната 2017 г. ръстът на българските туристи е 100 %. Цифрата не е случайна, а е резултат на много упорита работа на испанската компания, чиято част е управляваното от мен представителство в Пунта Кана, на всички български колеги от туристическия бранш, както и лично мои усилия за популяризиране на Доминикана в България. За миналата 2018 г. са продадени пакети за почивка в Пунта Кана на стойност 2,4 млн.евро, а само за първите 15 дни от новата 2019 г- те са на стойност 1,3 млн. евро. Бързото нарастване на български туристи в Пунта Кана наложи и назначаване на български представител с опит и познания в региона, който да посреща и обслужва нашите сънародници на родния им език. Обслужването на български език, както и прекрасното сътрудничество между нашето представителство, управлението на фирмата в Испания и българските ни колеги, допълнително завишиха качеството на предлаганите от нас пакети за почивка в Доминикана на българския пазар“, сподели за BGtourism.BG Катя Танева.

Тя е категорична, че най-харесваната екскурзия от българските туристи е екскурзията до остров Саона – карибският рай на Доминикана. „Добрата организация, неповторимите гледки и незабравимите спомени от това място го правят най-предпочитано от нашите туристи“, заяви още сънародничката ни.


„Доминиканската република се слави със своите дванадесет месеца сезон. Лош период няма. Различните клиенти предпочитат различно време за почивка тук. Има тенденция към увеличаване на зимните почивки, предвид студа в България по това време. Това не означава, че пролетта, лятото и есента са лош сезон за Доминикана. Когато и да дойдете при нас, туристите няма да сбъркат – има прекрасно топло време, красиви плажове, уютни хотели, богата храна, усмихнат персонал, много забавления. Тук е истинско място за една прекрасна и незабравима почивка на много добри цени“, добави Катя Танева пред BGtourism.BG.

Снимки BGtourism.BG

В Доминиканска република няма голям брой наши сънародници, които да живеят и работят. В столицата Санто Доминго има голяма българска общност, работеща в енергетиката, други са в туристическия бранш. Не сме много. В последните години контролът за придобиване на документи с право на пребиваване и работа е завишен, което допълнително усложнява установяването в слънчевата държава.
Скоро може и на красивите плажове български хотелиер да отвори свой обект. Българска компания преди години е закупила терен и е в проект строежът на хотел от веригата Мариот. Надеждата е до две години да бъде факт.
„От създаването на испанската компания Холидей-Келонеа съм изключителен представител на марката за България. Упоритата ми работа в Барселона, развиването на този пазар в България не останаха незабелязани от ръководството на фирмата и след откриването на представителството в Пунта Кана ме поканиха на работа. Започнах като супервайзор и след десет месеца ми предложиха поста директор на представителството на групо Аворис в Пунта Кана. Както навсякъде досега, така и тук продължавам да работя неуморно и с дух и се надявам да имаме възможността и занапред да посрещаме и изпращаме доволни и щастливи интернационални клиенти“, сподели още пред BGtourism.BG Катя Танева.


Дори и в момента в Доминикана има голям брой български туристи, които се наслаждават на красотата на райското място на планетата, прекрасните плажове и гостоприемството на домакините.

Всички наши сънародници, които желаят да получат подробна информация за атрактивните оферти за почивка на Доминикана могат да направят това на следния мобилен номер +18294525022 или еmail katya.taneva@turavia.com.

Мобилен номер в България за почивки в Доминикана +359 887 122 751

Сподели публикацията