Slide
Slide

Black Sea Ice Arena вече има спортен клуб и 20 деца, които са картотекирани

Кранево. Добричка област е на път да стане зимен спортен център. Появата на спортната зала в Кранево преди две години дава възможност за активна спортна активност в няколко зимни спорта, които позволяват да се практикуват на закрито.

Досега на подготовка у нас са пристигали основно групи от Русия по хокей и фигурно пързаляне, както и състезатели от София и Варна. В края на миналата година своят камп проведоха децата, юношите и младежите от 10 до 16 години на хокеен клуб Динамо Москва, а през миналия сезон своята Академия доведе и легендарния фигурист Евгений Плюшченко, който даде специално интервю за BGtourism.BG.


От 5 януари в Black Sea Ice Arena стартират заниманията по хокей, като всеки, който желае да навлезе в този спорт може да се запише за тренировките, които ще са в събота между 16 и 18 часа.

Месечната такса е 100 лева на човек. През януари продължават часовете по фигурно пързаляне под ръководството на Вячеслав Казаков, като пързалката е достъпна до всеки желаещ да кара кънки. От тази година домакините имат и спортен клуб, в който са картотекирали 20 състезатели по фигурно пързаляне. В спортната арена вече се провеждат и занимания по баварски кърлинг – изцяло ново занимание за любителите на спорта в Добричка област. За отборната игра в Ледената арена осигуряват оборудване и екипировка, а за януари има и отстъпка от 50% от цената, съобщиха домакините за читателите на BGtourism.BG.


Вlасk Ѕеа Ісе Аrеnа e изгpaдeнa в Kpaнeвo и e тpeтaтa пo гoлeминa лeдeнa пъpзaлĸa в cвeтa, пocтpoeнa нa бpeгa нa тoплo мope. Дpyгитe двe ce нaмиpaт в Coчи и Дyбaй.
Спортната арена e чacт oт мoдepния тypиcтичecĸo-cпopтeн ĸoмплeĸc „Тhеrmа ЕСО Vіllаgе“, ĸoйтo e paзпoлoжeн нa плoщ oт 4 xeĸтapa ĸpaй Kpaнeвo. Toй вĸлючвa двa пeт звeздни xoтeлa, oceм лyĸcoзни двyeтaжни вили, oтĸpит бaceйн c oлимпийcĸи paзмepи, зaĸpитa лeдeнa пъpзaлĸa, вoлeйбoлнo и фyтбoлнo игpищe, тeниc ĸopт, бoyлинг, фитнec, CΠA цeнтъp, pecтopaнти и пapĸoвa зoнa зa oтдиx.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!

 

Сподели публикацията