Снимки ДобричОнлайн
Slide
Slide

Стотици добричлии излязоха днес на протест срещу високите цени и недоброто качество на горивата, съобщи Добрич Онлайн. Към тях, за да изразят своето недоволство, се присъединиха и жители на Генерал Тошево.

С развети знамена и надути клаксони километрична опашка от автомобили премина през булевардите на Добрич и бензиностанция „Лук ойл” на пътя за Варна. След това протестиращите се отправиха към бензиностанция „ОМВ”, където затвориха движението на автомобили и възпрепятстваха зареждането от колонките.

„Исканията ни са за по-ниска цена на горивата, защото реално цената на петрола в световен мащаб не отговаря на крайните цени, които идват тук през последните години и са изкуствено завишени. На това отгоре скоро по телевизията даваха мащабни проверки на качеството на горивата и за това, че колонките лъжат и реално се надписва на крайния потребител повече гориво, отколкото е заредил. Докато не изразим нашето гражданско неподчинение явно никой няма да ни обърне внимание. Тук сме се събрали момчета от  мото клубовете, шофьори на автомобили и хора от различни слоеве, за да изразим общото негодувание и ще отстояваме позицията си докрай”, каза Александър Ганев – един от протестиращите

„Включихме се в протеста поради простата причина, че на 90 % от населението на България му писна от цените и от корумпираната ни държава и от всичко, което се случва в нея. Ако малко повече хора излязат на тези протести, може би, ще се промени нещо, ако ли не – всичко ще си остане така. С протеста целим да покажем на главнокомандващите в нашата държава, че не всичко е така, както те го оставят, а и че народът има пръст в това, което ще се случи. Няма да оставим нещата така и ще се борим до край”, заяви Георги Стоянов Михайлов.

„Днес сме тук, поради причината, че горивата поскъпват все повече, а народът няма такива средства, с които да си купува горива. Надявам се, че след този протест ще има някакво понижение на горивата”, сподели Василка Великова.

„Нека цените на горивата си останат същите, обаче минималната заплата да се вдигне на 510 евро и мисля, че по този начин нещата ще се уравновесят”, заяви Ивелин Иванов.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията