Slide
Slide

Домакини на мачовете ще са Добрич, Албена, Каварна и Балчик

Албена. Официалната церемония по тегленето на жребия за европейското първенство по футбол за Евро 2019 ще се проведе на 5 април (петък) от 11:30 ч. в конферентната зала на хотел „Фламинго гранд“ в курортен комплекс „Албена“, съобщиха от курорта.

Футболната легенда и настоящ член на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов ще изтегли жребия за Евро 2019 за девойки до 17 години.
Официалната церемония ще бъде водена от спортната журналистка и Мис България 2004 Гергана Гунчева. Освен делегации на отборите-участници, ще присъстват и представители на градовете-домакини и футболните клубове,
чиито стадиони ще приемат мачовете от първенството.

Четири години след изключително успешно организираното европейско първенство на УЕФА за юноши до 17 години, страната ни за втори път ще приеме голям форум на Стария континент. От 5 до 17 май градовете Добрич, Каварна и Балчик, и курортен комплекс „Албена“ ще имат честта да приемат шестото издание на европейското първенство за девойки до 17 години в настоящия му формат.

Участието на български отбор по футбол за девойки ще бъде дебютно във финалната фаза на турнира. Националките ни получават право на участие като представители на страната-домакин, а компания ще им правят седемте най-добри тима в Европа, преминали през двата квалификационни кръга. За Евро 2019 се класираха отборите на Англия, Холандия, Испания, Германия, Португалия, Дания и Австрия.

Сподели публикацията