Slide
Slide

Сливен. Полицейски екип е бил извикан по спешност по време на матурите в Сливен заради решилия да се репчи на квесторите европейски шампион по вдигане на тежести в категорията до 73 кг Божидар Андреев, пише „Монитор“.

Униформените дошли в професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм след обаждане на директорката Мария Петрова, която се видяла в чудо с поведението на златния медалист от европейското първенство в Грузия.

„Беше излязъл около 30 минути по-рано от класната стая, където полагаше матура по география и настояваше да си получи обратно мобилния телефон защото много, ама много бързал. Опитах се да му обясня, че има правила, които са много строги и че нямам право да го пусна преди това. Скръсти ръце срещу мен и се озъби: „Ти мене познаваш ли ме?“. Признавам си, че не го познавам, но ми стана безкрайно неприятно от подобно поведение на млад човек. Позвъних в РПУ-то, от там пратиха дежурните и те го отведоха със себе си. След това разбрах кой е, но това с нищо не променя отношението ми-може да си много заслужил, може да си голям герой, но това не те прави различен. Напротив, след като си шампион би трябвало да си за пример…Обясненията му , че много бърза , защото ще изтърве кантара на състезанията в Хасково същия ден ми се сториха доста нелепи“, коментира дългогодишната педагожка пред „Монитор“.

По думите й след случката от 23 май тя излязла в отпуск и по това време била потърсена първо от треньора на щангиста Пламен Братойчев, а след това и от самия Андреев за да й се извиняват, но тя отказала да се среща с тях.

Близки на Божидар останаха изненадани от случката, според тях докато 21-годишният младеж от село Тополчане учел в спортното нямало подобни изцепки. Предполагат че е бил под въздействие на емоцията и предстоящото състезание, което било важно за подготовката му по пътя към олимпиадата в Токио догодина и световното първенство. От ОД на МВР- Сливен потвърдиха случката, на младия атлет била направена устна забележка.

Сподели публикацията