Slide
Slide

Стара Загора. Тематични музикални вечери ще се проведат на новата сцена „Фонтани“ на централния площад в Стара Загора. На 3 август от 20.00 часа жителите и гостите на града ще могат да се насладят на „Под небето на Париж“ – концерт с участието на Надя Тончева – вокал и Любомир Толумбаджиев – цигулка, Петър Койчев – китара, Момчил Ангелов – китара,  Христо Минчев –бас китара.

Надя Тончева е изпълнител, пианист, аранжор, преподавател по поп и джаз пеене в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“. Солист и диригент на  музикалната емблема на Стара Загора Вокална група „Траяна“. В съботната вечер, 3 август, жителите и гостите на Стара Загора ще се насладят на популярни френски шансони от репертоара на Едит Пиаф, нова френска музика на очарователната Заз, музика от репертоара на френския композитор  Джанго Райнхарт, в стил Джипси джаз стандарт популярен  през 30 –те години на 20 век.

На 7 август от 20.00 часа ще е концертът „Музикални спомени“ с участието на Надя Тончева – вокал, Павел Цонев – пиано, Димитър Вакарелов – китара, Христо Минчев – бас китара и Кристиян Желев – барабани. Надя Тончева ще зареди августовската вечер с латино емоция и стил. Ще прозвучат мелодии от репертоара на Глория Естефан, Розана, Шер. С красота и финес, певицата и сборна формация от старозагорски и пловдивски  музиканти ще ни върнат назад в годините с песни на Лили Иванова, Мими Николова и много други обичани български изпълнители.

На 8 август от 20.00 часа ще е концертът Мike sax и X – key – на Милен Стойков /саксофони и флейта/ и Джаз формация: Илия Тенев – клавишни инструменти, Радослав Терзиев – бас китара и Ленко Драганов – ударни инструменти

Милен Стойков /Майк Сакс/ е саксофонист, флейтист и аранжор. Гастролира в Австрия, Германия, Щвейцария, Скандинавските страни и Китай. Ориентиран е предимно в днешния смуут джаз и фюжън. В този стил, той намира своите съмишленици от квартета X-key. Програмата им е повлияна от имена като Браян Кълбертсън, Джеф Лорбър, Ричард Елиът, Грувър Уашингтън, Майкъл Лингтън.

На 9  август от 20.00 часа е планиран „Блус вечер под звездите“ – концерт на Камен Кацата блус бенд в състав: Камен Дойчинов – вокал и хармоника, Мирослав Найденов – китара и воксал, Юлиан Трайков – бас китара,, Николай Бакалов – барабани. В програмата ще има блус, джаз – блус, суинг и рокендрол.

На 10 август от 20.00 часа ще е концертът „Симетрия“ – на Perfekt Strangers. Групата представя авторска музика от албума „Вliss“. Музиката е в духа на съвременното рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. Албумът е звучал в много клубове в страната и се приема много топло от меломаните. Автор на музиката и на част от тесктовете е Ангел Демирев /китара/, четири от текстовете са дело на Емил Стойчев /барабани/.

Тематичните музикални вечери са организирани от общината.

Сподели публикацията