Slide
Slide

Малайзия. Екзотична дестинация с неустоимо предложение за феновете на аквапарковете – най-масивната водна пързалка с дължина над 1 километър! Спускането по нея продължава цели 4 минути, но е придружено с гледка към заобикалящите атракцията естествени гори и дървесни навеси на остров Пенанг.

Самата тя ще бъде достъпна в края на юли като част от островния увеселителен парк “Escape”, който също така предлага на авантюристичните натури трасета с препятствия и алпийски тролеи.

Гигантската пързалка бие най-дългата в “Action Park” в Ню Джърси с повече от 500 метра и с това се превръща в световен рекордьор. Към днешна дата малайзийците са изградили само половината от нея – 705м, които надминават 601-метровото постижение на американците. Друго предимство на водната атракция в парка “Escape” е, че до върха й ще може да се стига със специален лифт.

“Никога не сме си поставяли за цел да подобрим световния рекорд. Искаме да строим увеселителни влакчета и пързалки, които да дарят посетителите с няколко минути забавление, докато летят из тропическата гора” – споделя изпълнителният директор на парка, Сим Чуу Кенг. Той добавя, че политиката на опазване на околната среда е причината новите съоръжения да се градят от работници без помощта на тежки машини.

Заедно с водната пързалка ще бъдат отворени още две нови атракции: “Hill Rider” и “Tubby Racer”.

Увеселителният парк “Еscape” е оценен като атракция номер 1  на остров Пенанг, намиращ се до западното крайбрежие на Малайзия. През 2018 г. той е привлякъл 185,000 посетители, а тази година се очакват още повече.

Превод от Independent Гергана Желева

Снимки Viral Press

Сподели публикацията