Slide
Slide

Слънчев бряг. Северният плаж в Слънчев бряг откри официално днес „Сезон 2019“. Символичният старт бе даден точно в 8.00 часа сутринта, когато работа започнаха спасителите от първата редовна смяна, съобщи БНР. Всеки спасителен пост разполага с необходимото задължително оборудване, а на целия отряд в кризисна ситуация са на разположение скоростни джетове.

Спасителите разполагат с плавници, шнорхели, буйове, въжета, бинокли, мобилни станции и др. Осигурена е и медицинска служба, която може да окаже помощ в случай на нужда. Обозначени са и зоните за къпане с шамандури. Въпреки, че туристическият сезон тепърва стартира, вече има много почиващи, готови да вдигнат адреналина си с морските атракциони. През последните няколко дни морската вода достига 18-20 градуса и е отлична за къпане. Въпреки, че в началото на сезона морето е спокойно и мъртво вълнение няма, спасителите предупреждават туристите да бъдат особено внимателни, когато използват вълните, за да ги изтласкват до брега и да спазват флаговата сигнализация. От управата на плажа напомнят, че при издигнат червен флаг, влизането в морето е строго забранено.

И тази година Северната ивица в Слънчев бряг грабна най-високия екологичен приз „Син флаг“. Тя получава за втори пореден сезон световното отличие. След серия от проверки и инспекции, извършени от Международната организация на Северната ивица, констатациите отново показаха безупречно управление, висок екологичен мениджмънт, чист пясък и бистра морска вода. Експертите установиха, че са покрити всички 32 международни критерия за чистота, услуги, удобство и безопасност на летовниците.

Централният плаж в Слънчев бряг също откри днес туристическия сезон с най-високия екологичен приз – Син флаг. Ивицата получава за първи път отличието, след като от тази година управлението бе поето от нов концесионер. Морските спасители от днес са в пълен състав на Централния плаж и дежурят без почивен ден по вишките. Осигурена е и 24-часова физическа охрана, която бди за сигурността на туристите. Нови чадъри и шезлонги са на разположение на почиващите, които вече събират тен на пясъка. Осигурена е свободната безплатна зона на пясъка, която е 50 процента. Мощни лампи са монтирани по цялото протежение на ивицата и ярко я осветяват през нощта.

По цялото протежение на ивицата вече са поставени чадърите и шезлонгите, повечето от които са чисто нови. Пясъкът е заравнен, обезпаразитен и почистен, оборудван е и медицински пункт с линейка и реанимационен екип.

Назначени са служители по сигурността, които ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на туристите. За първи път по протежението на цялата ивица са монтирани пилони с по три лампи, които осветяват нощно време пясъка.

Сподели публикацията