Габриела Кирова - Мис България 2016. Със своите действия чаровната варненка показва, че е достоен носител на короната
Slide
Slide

Фирми осигуриха 1000 награди. Целта на кампанията е да се даде пример на децата

Варна. 5000 ръкавици са подготвени за мащабната акция за чисти плажове „ФАС OFF – Да поставим боклука на мястото му“, съобщи за информационна агенция BGtourism.BG един от организаторите Валентин Димитров.
Кампанията ще се проведе тази събота – 6 април, на Южния плаж във Варна и на общо 15 места в страната. Походът за фасове и всякакви отпадъци, чието място не е на плажа, ще започне точно в 9 часа, като вече над 900 души са се записали, но се очаква еко армията от доброволци да стигне до 2 000 души.


Една от участничките, която чрез своята страница във фейсбук сподели, че ще участва в кампанията и призова всички да го направят, е Мис България 2016 Габриела Кирова.
„Хайде млади народе, събуди се! Освен, да ходим по дискотеки и барове, можем да допринесем за чистотата на града в който живеем и за плажа на който плажуваме лятото! А лятото е близо! Аз ще бъда там! А вие??!!!“, написа 25-годишната чаровна варненка Габриела Кирова.

„Ще съберем фасовете, а всички боклуци ще бъдат извозени до завода за рециклиране в Езерово. Ще се отделят по вид и тези, които стават, ще се рециклират. Фасовете ще бъдат използвани за алтернативен източник на енергия, а няма да се хвърлят на депо и да си стоят така. Основната ни цел обаче е да покажем на децата, че не бива да се замърсява. И кампанията да не се провежда веднъж годишно, а всекидневно – пред блока, в който живеем, пред градинката, и навсякъде около нас“, сподели за BGtourism.BG Димитров.
Той посочи, че идеята е дошла от негов приятел, който е публикувал как на 3 квадрата са били събрани 100 фаса.
Така днес Димитров е спечелил с идеята си поне още десетима съорганизатора, много фирми, които са осигурили над 1000 награди за всички, които се включат в съботната акция. С еко операцията ФАС OFF ще бъде поставен по ударен начин и началото на шестия сезон на организацията Благотворителност и Спорт.

Благотворителност и Спорт

Награди ще има за всички деца, участници в акцията, увериха организаторите.

Волейболистът Цецо Соколов също подкрепи инициативата със специално видео обръщение във фейсбук.

Сподели публикацията